Ogen meten

Terug naar home

Ziet u minder scherp? Denkt u een bril of contactlenzen nodig te hebben? Heeft uw kind mogelijk een bril nodig? Kom langs in één van onze winkels voor een oogmeting.

Ogen meten

Goede oogmeting

Een goede oogmeting is van essentieel belang voor het beste advies. Heeft u een bril of contactlenzen nodig? En zo ja, welke sterkte heeft u nodig? Een professionele oogmeting is niet alleen belangrijk voor het bepalen van de juiste sterkte. Het is ook belangrijk dat er goed gekeken wordt naar uw ogen. We kijken of uw oogstand, oogdruk, de kwaliteit van de ooglens – eventueel staar – en het gezichtsveld goed is. Nadat de oogmeting is afgerond, kunnen we u direct advies geven welke sterkte glazen en brilmontuur of contactlenzen voor u het beste is. Ons deskundig gediplomeerd personeel helpt u daarbij. Wij doen ook oogmetingen bij kinderen.

11 stappen van onze oogmeting

 1. Inventarisatie wensen en klachten
 2. Controle en meting van huidige bril
 3. Onderzoek oogbeweging
 4. Oogmeting rechter- en linkeroog
 5. Samenwerking tussen beide ogen
 6. Controle comfortabel zien
 7. Controle diepte zien
 8. Controle leesafstand
 9. Controle beeldschermafstand
 10. Oogdruk controle
 11. Persoonlijk (glas) advies
Ogen meten
Ogen meten

Kom langs voor een oogmeting

Kom langs in één van onze winkels voor een oogmeting. Ook een oogmeting voor uw kind (orthoptie) is bij ons mogelijk. De oogmetingen – ook wel refracties genoemd – worden uitsluitend door onze opgeleide en gediplomeerde opticiens / contactlensspecialisten / optometristen uitgevoerd. Zij kunnen een prima diagnose stellen welke sterkte van glazen nodig zijn, of eventueel doorverwijzen naar een optometrist of oogarts. Aan de oogmeting zijn kosten verbonden.

Het is goed om te weten dat oogmetingen van Optiversum Prummel Optiek zijn gecertificeerd door het Keurmerkinstituut en worden aanbevolen door Veilig Verkeer Nederland.