Polariserende glazen

Terug naar home

Wat zijn gepolariseerde glazen?

Gepolariseerde zonneglazen houden alle horizontale schitteringen tegen. Deze schitteringen zijn het meest hinderlijk voor onze ogen.Hier heeft u bijvoorbeeld het meeste last van als het wegdek nat is en de zon erop schijnt, als u op het water bent of tijdens uw wintersport vakantie in de sneeuw. Dit zijn vaak de meeste momenten waarop wit reflecterend en verblindend licht hinderlijk en zelfs gevaarlijk kan zijn. Polariserende zonneglazen neutraliseren dit effect. Een polariserende zonnebril wordt dan ook vaak aangeraden voor mensen die vaak op de weg of op het water te vinden zijn. Het dragen van een gepolariseerde zonnebril zorgt voor een veel veiligere situatie op de weg.

Wat zijn de voordelen van gepolariseerde zonneglazen?

  • Minder last van schitteringen
  • Hoger contrast
  • Duidelijkere kleurwaarneming
  • Beter gezichtsveld
  • 100% UVA en UVB bescherming voor het oog.

Deze glazen zijn vaak te verkrijgen in de kleuren; grijs, groen en bruin. Het dragen van een modieuze en degelijke zonnebril is natuurlijk ook een mooie verschijning, maar gepolariseerd te verkrijgen.

Hebben gepolariseerde zonneglazen ook nadelen?

Soms heeft de fabrikant ook een polariserende filter gezet in het beeldscherm van bijvoorbeeld uw mobiel of navigatiesysteem. Als die filter haaks staat op de filter in uw zonnebril kunt u wazige zwarte vlekken zien in het scherm.

Hoewel polariserende glazen vooral bekend zijn van het merk Polaroid, worden ze ook door andere fabrikanten van zonnebrillen aangeboden.