Wat zijn nu echte dames of heren monturen?

Terug naar home

Vroeger waren de damesmonturen ook echt damesmonturen, die kon je als man niet opzetten. Tegenwoordig zijn er nog steeds echte damesmonturen, dit is alleen wel een stuk minder geworden.

Dat komt omdat er tegenwoordig veel unisex monturen worden gemaakt. Deze monturen kunnen zowel door een man als door een vrouw gedragen worden.

Herenmonturen waren vroeger vaak vierkant of rond en de kleur kon zelf uitgekozen worden, zolang dit maar zwart, bruin, zilver of goud was. Dat was best saai en nietszeggend.

Gelukkig is er veel veranderd. Topontwerpers blijven iedereen weer verbazen met de hipste kleuren en trendy modellen. Elk jaar zijn wij, Prummel Optiek, weer verrast als we de nieuwe collectie kunnen bewonderen. Brillen werden vroeger gemaakt van metaal en kunststof, maar de ontwerpers zijn veel creatiever geworden in het gebruik van materialen. Zo worden er bijvoorbeeld brillen gemaakt van hout, buffel, goud, aluminium of worden ze 3D geprint uit kunststof.

Natuurlijk zijn er ook wat minder opvallende brillen, denk hierbij aan de glasbrillen. Deze zijn chic en daarnaast ook zeer modern. Bij Optiversum Prummel Optiek hebben we een zeer uitgebreide collectie voor jong en oud. Kom snel kijken in een van onze filialen, onze medewerkers geven u graag deskundig advies.