Privacy statement Optiversum Prummel Optiek

Definities
a. Privacy statement: dit privacy statement;
b. Gebruiker: iedere bezoeker/gebruiker van de website en bezoeker van een van onze winkels of het Gezondheidscentrum Veenendaal.
c. Verantwoordelijke: Optiversum Prummel Optiek, kerkewijk 15, 3901 EA Veenendaal, 0318-510313 en Veenslag 14, 3905 SK Veenendaal, 0318-524260, Optiversum Leersum Optiek, Kerkweg 2, 3956 RT Leersum, 0343-454800, Optometrie Optiversum Prummel Optiek, Nijverheidslaan 3M, 3903 AP Veenendaal, 0318-505300.
d. Website: de website onder www.prummel-optiversum.nl

1 Algemeen

1.1 In dit Privacy statement wordt beschreven hoe de Verantwoordelijke de persoonsgegevens van haar Gebruikers verwerkt.
1.2 De persoonsgegevens die door de Verantwoordelijke worden verwerkt zijn naam, (e-mail)adres en telefoonnummer. Bij refractie, contactlenscontrole of een optometrisch onderzoek worden ook montuur/glas/contactlensgegevens bewaard en eventuele relevante medische informatie.

2 Verzameling en gebruik van persoonsgegevens

2.1 Verantwoordelijke verzamelt persoonsgegevens van een Gebruiker wanneer de desbetreffende Gebruiker deze persoonsgegevens via de Website aan de Verantwoordelijke heeft doorgegeven [bijvoorbeeld door contact op te nemen met een verzoek om informatie over de diensten of producten van Verantwoordelijke of een bestelling bij Verantwoordelijke te doen. Of een bezoek heeft gebracht aan een van onze vestigingen van de Verantwoordelijke en daar zijn/haar gegevens heeft doorgegeven [bijvoorbeeld voor een refractie, aanmeten van contactlenzen of een optometrisch onderzoek]

2.2 Verantwoordelijke gebruikt deze persoonsgegevens voor het doeleinde waarvoor de Gebruiker de persoonsgegevens aan Verantwoordelijke heeft verstrekt:
2.2.1 Als de Gebruiker Verantwoordelijke om informatie over diensten en producten verzoekt, verwerkt Verantwoordelijke de persoonsgegevens om aan dat verzoek te voldoen.
2.3 Daarnaast kan Verantwoordelijke de persoonsgegevens gebruiken om haar Gebruikers op de hoogte te stellen van producten of diensten van Verantwoordelijke die interessant voor de desbetreffende Gebruiker zouden kunnen zijn. Indien de Gebruiker hiertegen bezwaar heeft, kan hij of zij contact opnemen met 0318 – 510313.

3 Doorgifte aan derden

3.1 Verantwoordelijke zal de persoonsgegevens van haar Gebruikers niet aan derden doorgeven, tenzij:
3.1.1 de doorgifte geschiedt aan een door Verantwoordelijke voor de in dit Privacy statement opgesomde doeleinden ingeschakelde bewerker, met welke bewerker Verantwoordelijke een overeenkomst heeft gesloten die erop ziet dat de bewerker voldoende waarborgen biedt ten aanzien van technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen met betrekking tot de te verrichten verwerkingen; of
3.1.2 Verantwoordelijke op grond van wettelijke verplichting gehouden is persoonsgegevens door te geven aan bevoegde instanties.

4 Cookies

4.1 Prummel-optiversum.nl maakt gebruik van cookies om de functionaliteit van bepaalde pagina’s van de website te optimaliseren. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een pagina van de website op de computer van de bezoeker worden geplaatst. In zo’n cookie wordt informatie opgeslagen zoals bepaalde voorkeuren van de bezoeker. Daardoor kan Optiversum Prummel Optiek de bezoeker bij een volgend bezoek nog beter van dienst zijn.
4.2 De bezoeker kan zelf bepalen hoe er met cookies omgegaan moet worden. Hij kan zijn browser zo instellen dat die het gebruik van cookies toestaat, niet toestaat of gedeeltelijk toestaat. In dit laatste geval kan worden ingesteld welke websites cookies mogen plaatsen. Bij alle overige websites wordt het dan verboden. Deze mogelijkheid wordt door de meest gebruikte moderne browsers geboden.
4.3 Cookies kunnen altijd van een computer worden verwijderd, ook weer via de browser.

4.4 Optiversum Prummel Optiek maakt ook gebruik Salesfeed voor het herkennen van organisaties (B2B). Het herkent of identificeert geen natuurlijke personen. Lees hier meer over de AVG van Salesfeed.

5 Wijziging/verwijdering van persoonsgegevens

De Gebruiker heeft recht op inzage, verbetering, aanvulling, verwijdering en afscherming van zijn of haar persoonsgegevens, overeenkomstig het bepaalde in de Wet bescherming persoonsgegevens.
2 Indien de Gebruiker van een van deze rechten gebruik wil maken, of indien de Gebruiker vragen heeft over dit Privacy statement kan de Gebruiker Verantwoordelijke bereiken op info@prummel-optiversum.nlof postadres Kerkewijk 15, 3901 EA Veenendaal.

6 Bewaartermijn

6.1 Verantwoordelijke bewaart persoonsgegevens gedurende de termijn waarin zij dit relevant acht in het kader van haar dienstverlening, tenzij Verantwoordelijke op grond van een wettelijke bepaling verplicht is persoonsgegevens langer te bewaren.

7 Beveiliging

7.1 Verantwoordelijke heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om de persoonsgegevens van Gebruikers te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking, waaronder SSL beveiliging op haar website.

8 Wijzigingen in het Privacy statement

8.1 Verantwoordelijke behoudt zich het recht voor dit Privacy statement aan te passen. Elke aanpassing zal op deze pagina bekend worden gemaakt. Verantwoordelijke adviseert de Gebruiker dan ook regelmatig op deze pagina te kijken of er aanpassingen zijn doorgevoerd.